++32 (0)58 42 99 00        info@hotelvillaselect.be       

Koksijde Golf Ter Hille

Koksijde Golf Ter Hille Koksijde Golf Ter Hille

De gemeente Koksijde Oostduinkerke nam in 2000 het initiatief om op het grondgebied van de gemeente een golfterrein aan te leggen. Dit initiatief sloot aan op een behoeftestudie die aantoonde dat in de Westhoek plaats is voor een volwaardige golf.

We mogen aannemen dat de golfsport in de loop van de volgende jaren zeker democratischer zal worden. In Engeland tekent zich alvast dergelijke trend af: de evolutie van de laatste jaren toont een verdriedubbeling van het aantal golfspelers in twintig jaar tijd. Het gemeentelijk initiatief kadert dan ook in deze context.
Door het golfterrein te linken aan enerzijds reeds bestaande sportinfrastructuur en anderzijds de recreatieve as langs het kanaal Diksmuide-Nieuwpoort met pleziervaart, fietspad en jaagpad, probeert de gemeente Koksijde alvast de drempel zo laag mogelijk te houden. Het oog voor recreatief medegebruik van de groene golfzone kadert zeker ook in deze doelstelling.

Het golfterrein Hof ter Hille zal de toeristische infrastructuur van de Westhoek en van de gemeente Koksijde zeker naar een hoger niveau tillen! Temeer omdat ook de recreatieve medegebruiker niet uit het oog wordt verloren. Wandelaars, fietsers, ruiters en vissers zullen ook hun plekje krijgen in deze grote groene zone.

Om tot de realisatie te kunnen overgaan werd het studiebureau Belconsulting (nu Soresma) aangesteld dat samen met de gekende golfarchitect Jeremy Pern instaat voor het ontwerp van de ganse golfsite.